22. januar 2014

Flere tanker om regnvejr


De fleste af årets første dage har været grå og med tunge regndråber - så det er vel ikke noget at sige til, at man bliver påvirket af disse ydre omstændigheder, som vi ikke rigtig har nogen indflydelse på, men fylder utrolig meget i vores tilværelse. Jeg er i hvert fald meget influeret af vejret - men det er mere i forhold til mændgen af lys og at det er kedsommeligt med dage, hvor en uensartet uigennemtrængelig grå nuance hersker fra morgen til aften.

Da min første artjournal er påbegyndt d. 6. januar - så er der allerede flere sider om regnevejr i den. Den første side er dog en lidt anderledes tilgang til regnevejr, nemlig at det kan være skønt! Se mere her. Disse to sider handler også om regnvejr. De er ikke lavet på samme tid - men er lavet så de passer sammen.

Først lavede jeg parafrasen over betydning af regndans - hvor disse to fine balletpiger (jeg har fået af Ann-Katrine) ikke danser for at få mere regn, men derimod i håbet om, at den store mængde nedbør snart vil få en ende! Det er en mixmedia side og mit første forsøg med decoupage med serviet - og klippe-klistre med enkeltbogstaver.

Nogle dage senere lavede jeg den højre side - den nemme løsning på "problemet" eller i erkendelse af, at det ikke nytter at danse (har ikke selv forsøgt - så det et rent hypotetisk, omend sikkert ret plausibelt, gæt!). Denne side er ret "rå" med kun en anelse hvidmalet baggrund. Jeg har tegnet paraplyen liggende i sofaen og den er derfor også blevet derefter - og heraf den afsluttende tekst: "Søndagstegning i sofaen = øvelse i at acceptere det "uperfekte" og glædes ved skævheder" - og med dét for øje, så synes jeg, at de to sider tilsammen er blevet ganske fine.

Vil du se flere billeder fra min artjournal - så kig her

2 kommentarer:

  1. Åh, dine bøger er så fine! Tænk en gang både at kune sy så fine ting og så samtidig kunne tegne så flot! Det er fantastisk inspirende at følge din blog! :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Ann-Katrine - og tak for de fine balletpiger, perfekte til denne side :-)

      Slet

Det er altid dejligt med en lille hilsen :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...