24. februar 2013

Flere skønne Stjernefant-varianter

Billedet er lånt hos Jeannett/Ævlebævle

Jeg må endnu engang begynde med at sige tusind tak for den store opmærksomhed og søde kommentarer til mit Stjernefant-mønster. Der sidder efterhånden rigtig mange derude og syr deres helt egne Stjernefant-varianter - og der er mange, som har været søde at sende mig billeder. Dem skal I ikke snydes for, så her kommer de:

der er hendes bidrag til Marthes retrostof udfordring

Pia (uden blog) har sendt mig billeder af to stjernefanter, hvor hun har eksperimenteret med læder.
Den første er syet i bomuld

Og denne fine Stjernefant er syet i læder.

Christina(uden blog) har syet en fin tøset variant

Anne (uden blog) var lynhurtig og syet sin første Stjernefant og sendte mig dette fine billede samme dag hun modtog mønsteret:

Og Serenas(uden blog) første Stjernefant har allerede fået fint selskab:

Du kan se flere Stjernefant-varianter her

Og har du selv lyst til at sy en Stjernefant - skal du blot sende mig en mail på turkis@live.dk

Tak for jeres fine billeder af jeres Stjernefanter
Håber, at I har hygget jer med at sy dem :-)

PS - der er mange, som har haft spørgsmål til, hvordan man kan lave øjnene.
Jeg håber, at jeg vil få tid til at lave en DIY over, hvordan jeg laver øjnene. 

23. februar 2013

Ja, vi har været i hi ...

Alfred faldt i søvn i slyngen på vej hjem fra af have afleveret storebror i børnehaven

Manden og jeg har sovet længe i dag - rigtig længe, for vi har begge været i gevaldigt søvnunderskud efter to uger med syge drenge, der hoster, har høj feber og vågner højlydt grædende maaange gange hele natten ... To uger med pylrede børn, der er kede af det, ikke vil spise noget, ikke lege, ikke smiler og griner - bare konstant vil bæres eller være sammen med deres far eller mor ... Hold op, hvor er det bare hårdt - for alle i den lille familie, men nu er der endelig lys forude!

Alfred har været meget syg af mellemørebetændelse og da han blev lidt mere frisk - blev Magnus syg med voldsom hoste og høj feber - så vi frygtede, at han havde lungebetændelse, men heldigvis var det "bare en virus". Uheldigvis blev Alfred tilsyneladende smittet med denne eller en tilsvarende virus og fik atter høj feber i flere dage.

Heldigvis var det primært i vinterferien, at drengene var syge så jeg kunne være hjemme hos dem, men da Alfred fortsat var syg i denne uge har manden og jeg skiftevis været hjemme hos ham. Vi har desværre ikke mulighed for at få hjælp til pasning af drengene og selvom der jo ikke er noget at gøre når ens barn/børn er syge - så er det ret problematisk at blive hjemme fra arbejde og jeg er stadig bagefter efter alle de aflysninger af undervisningen i den uge, hvor jeg selv var syg og mandens fravær er også blevet noteret ...

Men endelig torsdag morgen - kunne begge drenge for første gang i laang tid komme i henholdsvis vuggestue og børnehave - og jeg kunne atter tage til Skive til endnu en laaang dag. Da jeg endelig kom hjem ca. kl. 18 skulle jeg egentlig have været til butiksmøde, men blev nøden til at tage hjem og passe børn - vaske tøj og pakke til weekenden, da manden skulle køre drengene over til mine forældre fredag eftermiddag og hente mig i Viborg, hvor jeg skulle til et langt møde til kl. 16.

Også blev det endelig fredag aften - hjemme kl. 19 og udsigt til en weekend uden børn. En stille aften sammen med manden også ellers sove uden afbrydelser - en helt utrolig og sjælden luksus (også med raske børn). Aah, det var tiltrængt! Og nu heller ikke mere klagesang herfra - nu vil jeg smutte en tur i Stof&Stil og se på deres nye varer og forhåbentlig få syet nogle bukser til den lange dreng, med de mange bukser, der stumper ...

Rigtig god weekend allesammen :-)

14. februar 2013

Tak drenge :-)


Min søde mand valgte på det travleste tidspunkt at tage mindstesønnen på armen og ældstesønnen ved hånden i "blomsterhelved" og en lang kø - på denne "blomsterdag". De hentede mig efter jeg havde lukket butikken og det første Magnus sagde var: "Vi har købt blomster til dig - fordi du gør så meget for os"

Det er ikke værst at være drengemor
Tak, mine tre skønne drenge :-)

Kærlighed i Smuksak :-)

Så er det blevet torsdag d. 14. februar - og tid til kærlighed :-)
Jeg er i SMUKSAK i dag, hvor du kan købe 
og jeg har også lavet nogle store hjerter, 
der kan bruges til en længere 
kærlighedserklæring ;-)

Pernille har selvfølgelig også lavet fine Valentins-kort
f.eks. det på billedet.

Kan I have en hjertelig dejlig dag :-)

12. februar 2013

Av, det gør ondt mor


Min lille basse er syg :-( Han har mellemørebetændelsen og vil derfor helst sove ovenpå mor eller far - så her sidder jeg med min stakkels glohede Alfred. Det er ikke meget nogen i familien har sovet de sidste dage og jeg føler mig heller ikke helt frisk - men jeg skal bare ikke være syg igen!

Jeg havde ellers regnet med at vinterferien skulle bruges på at indhente alt det forsømte fra den uge, hvor jeg lå med bihulebetændelse ... Godt jeg har iPad'en at 'lege' med, nu hvor jeg er nødsaget til at ligge helt stille her på sofaen.

Selvom der ikke bliver streget noget ud på den lange to-do-liste, så er det måske godt nok for mig, at være tvunget til at tage den lidt med ro - i stedet for konstant at insistere på at udnytte tiden optimalt med alle mine gøremål ... Tja, nu bliver jeg vist nøden til at vente med at blive stresset til næste uge ... ;-)

11. februar 2013

Stjernefant-varianter

Tak for den store interesse, der er til mine Stjernefant-mønstre. Der er blevet sendt mange fine tapetkuverter afsted fra matriklen og der er flere, som har været søde at sende billeder til mig af deres Stjernefant-varianter.

Det er rigtig hyggeligt at se, hvor forskellige elefanterne er blevet - og det er netop det jeg synes er rigtig fint; hvor forskellige udtryk de kan få alt efter stof og øjne man vælger til netop ens helt egen unikke Stjernefant :-)

Tina - har bloggen Mediaprincess og har syet en yndig lyserød Stjernefant:

Serena´s farverige Stjernefant-variant:

Og Helles lille familie - med en lidt større mor eller far Stjernefant:

Hvor er de blevet fine - på hver deres måde :-)

Vil du også gerne sy din egen Stjernefant - skal du blot skrive en mail til mig på turkis@live.dk

De er rigtig hyggelige at sy og jeg har lavet en billedvejledning til at supplere den skriftlige syvejledning, der medfølger mønsteret.

8. februar 2013

Fantastisk fredag!

Jeg har i dag fået et helt nyt 'arbejdsredskab' i form af en IPad. Perfekt her til vinterferien så jeg kan nå at blive fortrolig med at bruge skærmen.

Også har jeg modtaget et katalog fra Rikki Tikki med alle de skønne forårsnyheder som jeg glæder mig til at bladre igennem når drengene er puttet.

Håber I har haft en dejlig fredag. God weekend og vinterferie til jer, der ligesom undertegnede er så heldig at have fri næste uge :-)

7. februar 2013

Nyt "evighedsprojekt"


Jep - jeg er begyndt på et omfattende broderi-projekt. Ja, jeg ved godt at det ikke er særlig avanceret broderi med krossting på stramaj ... Det lidt avancerede er måske mere, at jeg har fået en farvekordineret ring med 42 farver omviklet broderitråd + nogle ekstra broderinøgler af min mor, så jeg har omk. 50 farver "at lege" med.

For at have lidt styr på de mange små firkanter, har jeg valgt at lave et net - som ikke er sort, men mørk marineblå. Dog er det lidt kedeligt at brodere "nettet" så det gør jeg lidt efterhånden ... Jeg synes, at det er et hyggeligt og anderledes projekt at sidde med - men jeg veksler i mellem at synes, at det er rigtig fint - og til at synes, at det er tidspild, nyttesløst og egentlig ikke så pænt ... For hvad skal det ende med? En pude? Gider jeg at have en broderet stramajpude? Hmmm ... Men det er godt med et sofaprojekt især nu, hvor manden og jeg er begyndt at gense nogle af vores mange "gamle" film.

Hvad synes du? Er korssting lige lidt for bedstemoragtigt? Bliver det for rodet med alle de farver? ... Det er netop en udfordring for mig, at bruge så mange forskellige farver, men det betyder så også, at jeg måske ikke vil synes om det endelige resultat ...

Firkanterne er meget små (ca 1½-2cm) - så der er stadig lang vej selv hvis det blot skal blive til en 30x30 pude ... Dog skrider det væsentligt hurtigere frem end jeg havde regnet med - for selvom jeg kun laver lidt hver dag, så er der allerede kommet mange flere firkanter siden lørdag, hvor jeg viste det frem første gang - og ja, det bliver ikke sidste gang I kommer til at se det ;-) 


5. februar 2013

En dag i butikken

Vi havde butiksmøde i går og efterfølgende spurgte Pernille om jeg ville bytte vagt med hende - og vupti; nu står jeg butikken hele denne skønne tirsdag blandt alle de fantastiske nye produkter (kan ses her)


Hvis ikke du har lagt mærke til det - så kan du altid se, hvornår jeg er i SMUKSAK i min højre sidebar. Jeg opdaterer den løbende og har netop ændret datoerne - så jeg er i butikken i dag, men ikke d. 19. februar. Datoerne for marts er også lige sat på.

Kig forbi og sig hej - det er så hyggeligt at få besøg :-)

2. februar 2013

Billeder fra Kreadagen

Mit nye evighedsprojekt - små korsstingsfirkanter

En af de mange lækre kager
De fyldte sponsor-gaveposer med skønne sager!


Mit "Kreadag-Stjernefantmønster"


Jane havde selvfølgelig sine akvarelfarver med

Anna med den smukke mave og Anne (desværre uskarpt billede)

Her får I nogle af mine billeder fra Kreadagen her i Aarhus (Risskov) Jeg fik ikke taget så mange billeder, men jeg fik derimod snakket med mange skønne blogkvinder. Det var rigtig hyggeligt at se Therese igen, da hun er én af de første bloggere jeg lærte at kende og mødte til mit første blogtræf d. 1. august 2012. Det var også hyggeligt at møde Heidi, der er en af mange dejlige blogbekendtskaber i forbindelse med mine Boys Month. Dertil fik jeg nogle gode snakke med både nye kreakvinder og selvfølgelig alle dem jeg allerede har mødt og talt med flere gange.

Altid dejligt at være i selskab med Anna som vi alle kan takke for at have arrangeret endnu en vellykket Kreadag på "sin skole" i Risskov.

Tusind tak alle sammen for en hyggelig dag - og en særlig tak til "sponsor-pigerne", der har stået for indsamling af en fantastisk gavepose fyldt med lækkerier fra bl.a. Rosendahl, Rikki Tikki, Badeanstalten og mange mange flere (se den lange sponsorliste her) Jeg er alene med drengene i morgen, så der går lidt før jeg får mulighed for at tage billeder af de mange skønne sager - men der kommer forhåbentlig billeder på nogle af de andre kreadag-deltagere-blogs :-)

Anna har allerede lagt nogle fine stemningsbilleder fra dagen her, hvor der også er et billede af undertegnede koncentreret om mine korssting ... ;-)

Endnu en Kreadag i Risskov

Så blev det endelig d. 2. februar - og jeg er heldigvis lige blevet rask til at tage afsted. Jeg har været med til alle de andre Krea-dage som Anna har arrangeret, hvor jeg har haft hjemmekavede goodiebags med de andre gange - meen da den laaange liste på 60 deltagere blev offentliggjort, måtte jeg sande, at det var i overkantet til, hvad jeg kunne overskue ... Men måske er der andre, som har fundet på noget denne gang.

Under alle omstændigheder - så er jeg sikker på, at det nok skal blive en skøn dag, hvor jeg glæder mig til, at hilse på både kendte såvel som nye kreabloggere. Vi ses i Risskov - skønne kreaquinder :-) 

1. februar 2013

Be my ...

Jeg har lavet lidt yndige hjerter med hæklet kant.
Og det er jo selvfølgelig i anledning af Valentins Day
En amerikansk tradition, som efterhånden har fundet indpas herhjemme.

Men hvad synes du om Valentins Day?
Pladderromantik? Endnu en "blomsterdag"? Detailbutiksstunt?
Eller en dejlig anledning til at erklære sin kærlighed?
En sød tradition?

Ligegyldig hvordan du har det med Valentins Day,
så er der både hjerter - og mange andre skønne ting
i SMUKSAK her i februar, hvor jeg netop er at finde
i butikken torsdag d. 14. februar

God weekend :-)
 

Lidt færdigt


Da jeg pakkede sidste fredag - troede jeg, at det ville blive en skøn og produktiv kreaweekend og jeg nåede  da også at lave dette indlæg med teasere til nogle af weekendens mange projekter. Lidt fremsynet - satte jeg dog selv spørgsmålstegn ved omfanget af produktiviteten.

Jeg var taget tidligt over til mine forældre lørdag morgen sammen med drengene, men min mor var sløj og Alfred var en rigtig pilfinger og drillepind - så det var ikke meget jeg fik lavet. Dog var jeg et smut i den lokale stofbiks og kom til at købe et nyt kjolemønster+stof til en test - hvilket betød et ekstra punkt på den lange og temmelig urealistiske to-do-liste ... Men jeg fik klippet og syet en tilfredsstillende testkjole (øverste til venstre). Jeg blev også færdig med to bluser til Magnus - ræveblusen jeg klippede sidste kreaweekend (dog mangler stikning i halsen og oplægning) og en billebluse, som Magnus selv var med i Stof &Stil og vælge stof til for hmm længe siden, men nu er den så endelig færdig! 

Nederst til venstre er en næsten færdig jakke til Alfred i støvet blå uldfilt og interlock fór. Der mangler kantbånd og knapper - meen så blev det jo søndag og Magnus havde høj feber fra morgenstunden og jeg havde en trykkende hovedpine og en anelse om, hvad der var på vej ... Jeg fik klippet til nogle af de øvrige planlagte projekter, men ellers blev der ikke udrettet noget kreativt søndag og ja, så har jeg ligget med bihulebetændelse siden ...

Dog fik jeg påbegyndt et nyt evighedsprojekt - et anderledes og udfordrende et, men det må I vente med at se til jeg rent faktisk kan vise lidt progression i det ... God weekend :-) 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...