3. december 2013

DIY Stofknap

Her kommer en lille DIY til selv at lave fine stofknapper. Du kan købe både værktøj og knapper i min shop lige her: Gør-det-selv-knapper

Det er nemt og hyggeligt at lave sine egne stofknapper og de har mange anvendelsesmuligheder, f.eks. som knapper i hjemmesyet eller strikket tøj, til pynt på tøj og interiør, som hårpynt og ørestikker. Jeg har dem i 6 størrelser fra 13mm og helt op til 48mm.
Du skal bruge: Overtræksknap - i to dele, værktøj og skabelon til stof. Husk at alle dele skal matche i størrelse. Her er brugt størrelse 3 - 22 mm. Også skal du selvfølgelig bruge noget fint stof.
Skabelonen følger med værktøjet og bruges til at klippe den rette størrelse cirkel til knappen - også fungerer den som "motivsøger", hvor hullet i midten viser det udsnit. som bliver fronten af den færdige knap.
Klip stofcirklen og placer topknappen midt på stoffet. Tryk knap og stof ned i værktøjet. (Beklager meget dårlig billedkvalitet!) Fold al den overskydende stof ned mod midten så det ligger jævnt fordelt.

Læg bagsiden over og press godt til med trykværktøjet. Vær sikker på, at du får klemt stoffet godt sammen og stramt om frontknappen.
Den færdige knap - bagside og front.
God fornøjelse med at lave dine egne fine stofknapper :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Det er altid dejligt med en lille hilsen :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...