31. marts 2012

Bedstemor-sjal

Her har I så resultatet af mit projekt med mine Limauld-garnrester som jeg skrev om i torsdags
Et bedstemorsjal med lime og lyseblå som dominerende farver da det var de to farver jeg havde mest garn af. Jeg er dog ikke så vild med den lime, men for at få sjalet stort nok måtte jeg bruge den en del og heldigvis er den fin sammen med de andre farver i sjalet.
Dog er det ikke lige min stil så jeg ved ikke helt om jeg vil få det brugt - men det er dejlig varmt og kan give noget kulør over en sort jakke. 

Sjalet hænger her udspændt på den store reol og er efterfølgende blevet skyllet op og spændt ud så det gerne skulle blive lidt mere luftigt og "tungekanten" ikke bølger så meget. Jeg vil gerne have taget nogle bedre billeder af det evt. i brug, men det kræver jo selvsagt at en anden tager billederne.

Magnus og mor laver påskeæg

Magnus og jeg har lavet påskeæg i dag, men da jeg også har andre gøremål i dag er der pt. kun blevet dette ene helt færdigt - også må de andre ligge til i aften, hvor jeg vil lave lidt flere så de forskellige familiemedlemmer kan få et fint påskeæg med en lille hilsen på bagsiden.

Her er lidt billeder fra processen
Det er en rigtig god ide at bruge en "billedsøger", der samtidig fungerer som skabelon - for så kan udvælge et fint udsnit til, i dette tilfælde, et fint påskeæg. Næsten uden moderens indblanding malede Magnus på et stykke karton, som jeg efterfølgende har klippet æg ud af, limet gult papir på bagsiden, lavet huller og hæklet en kant om.

Forståeligt nok kunne sønnen ikke helt forstå at han lavede påskeæg når han bare malede på et stykke papir så jeg klippede også nogle æg ud som han kunne male på. Det røde med gul til højre har han selv klippet ud. Det sidste billede er dog taget i tørrestadiet og æggene har efterfølgende fået mere maling - men på det tidspunkt havde moderen også fået maling på fingrene og der blev ikke taget flere billeder.

Rigtig god påske til jer alle :-)

30. marts 2012

Min foto-bror

Min bror bor i København og det er derfor ikke så tit at vi ses - men heldigvis havde han et ærinde her i Århus i denne uge og derfor har ungkarlen været indlogeret hos søsteren med de to små drenge. Det er lidt specielt at have besøg i hverdagene - for manden skulle jo på arbejde og ældstesønnen i børnehave, men min bror sov fra babygråd og fandt sig i at blive vækket af en dreng som prikkede ham på skulderen noget tidligere end han måske kunne tænke sig at skulle vågne.

Jeg har samme kamera som min bror, men har ikke sat mig særlig meget ind i at bruge det ordentligt - det har han tilgengæld! Derfor gik vi en turisttur over i skoven med Alfred i barnevognen - begge udstyret med kamera med matchende originale Canonremme, hvilket mindende mig om, at jeg skal have lavet min egen kamerarem ...
Selvom Alfred desværre ikke sov særlig længe - så fik vi gået en god lang tur og jeg fik afprøvet en masse kameraindstillinger og teknikker i forskellige billedsituationer. Det var skønt at blive klogere på, hvad alle de forskellige iconer på skærmen betyder og hvordan man skal ændre indstillingerne, men py, der er meget at sætte sig ind i og det kræver en del øvelse at blive rigtig god til at bruge sit kamera ordentligt. 

Her er lidt billeder fra turen i skønt forårsvejr omend temmelig blæsende og med skiftende sol og skygge, hvilket hele tiden krævede ændringer af indstillingerne.
Jeg er meget glad for mit kamera og er sikker på at jeg bliver endnu gladere for det med tiden når jeg bliver gradvist bedre til at bruge det. Skønt at jeg har en bror, der kan hjælpe mig med det og for hver gang vi ses kan lære mig nogle nye fif.


- Det er forøvrigt dette Canon-kamera jeg har (fødselsdagsgave til mig selv ;-) )

29. marts 2012

Slut med garnrester

Jeg hverken strikker eller hækler særlig meget - men alligevel har jeg formået at få samlet mig et anseeligt garnlager af især forskellig slags uldgarn, men også en del bomuld. De seneste år har jeg haft mange projekter med Lima uldgarn, der er 100% tyk, blød uld, der er velegnet til at filte, f.eks. hjemmesko og uldblebukser. Derfor har jeg en del Lima-rester og i mange forskellige farver, hvilket var oplagt til et varmt oldemortæppe til sensommerbabyen.

Dog blev tæppet først færdigt i februar og blev kun til et lille barnevognstæppe - dvs. der stadig var en hel del garnrester tilbage (billedet viser kun det, der er tilbage efter at projektet er påbegyndt)
Så jeg skulle finde på et nyt garnresteprojekt - et projekt, hvor de mange farver kunne indgå og som skulle være stort nok til at gøre det af med så meget garn som muligt, men ikke så stort at jeg skulle ud og købe nyt garn for at kunne gøre det færdigt ... 

Jeg gik først i gang med at strikke, men efter at have nået et godt stykke - pillede jeg det op. Efter at have googlet lidt gik jeg i gang med mit hidtil største hækleprojekt
Jeg begyndte på det søndag aften - efter at have pillet mit påbegyndte strikkeprojekt op og har i de efterfølgende dage hæklet næsten hver gang jeg havde en ledig stund og her til aften fik jeg det så næsten færdigt. Det mangler bare at blive skyllet op og spændt ud så det lige falder ordentligt på plads og kan godt trænge til at blive strukket lidt, da jeg hækler lidt stramt og dette projekt egentlig godt kunne være mere luftige grannystripes.

Indtil jeg har fået taget billeder af det færdige resultat må I vente med at se, hvad det er jeg har brugt næsten alt mit Lima-garn til - men jeg er ret tilfreds med resultatet, der som sagt er det største hækleprojekt jeg har lavet, men samtidig det projekt jeg er blevet hurtigst færdig med. Dog er jeg lidt spændt på om jeg vil få det brugt, da jeg normalt ikke er til så mange forskellige farver - og manden synes sjovt nok, at det er lidt "bedstemor-agtigt" ;-)

Orden i skufferne

Bloggen er lidt stille for tiden og det bliver heller ikke til særlig mange kreative projekter, men som tidligere nævnt har jeg været i gang med at rydde op i alle mine krea-ting, hvilket indebærer at alt har været ude af skabe, skuffer, kasser m.v.

Jeg har dog ingen førbilleder at vise - men der er sikkert mange af jer, der har en kasse eller skuffe med bånd m.v., som med tiden bliver temmelig rodet med bånd, der er viklet ind i hinanden. Nej? Er det bare mig, som har en skuffe, hvor jeg fint lægger mine bånd ned i, men på mystisk vis så vælter det hele rundt næste gang jeg åbner skuffen!

Men det er slut nu! Jeg har nemlig lavet en masse båndkort og pænt viklet alt min bånd om hver sit kort. Her er et udpluk af mine stjernebånd:
Det hvide båndkort er det originale som jeg har brugt som skabelon til alle de andre, der er klippet ud af et  nytårs millennium-katalog (ja, gemt fra 1999 ... og nu endelig fået et formål!).  De er jo ret simple at lave og det ser bare fint ud når alle bånd sidder på kortene - også passer de perfekt ned i mælkekarton-kasser.

Så se bare min båndskuffe nu (elastik i de første to kasser)- og skuffen nedenunder med skråbånd:
Nu er der da en chance for at kunne holde orden i skufferne og finde det rette bånd med det samme uden at skulle filtre det ud af andre bånd først :-)

25. marts 2012

Tiden går - nu et halvt år!

Er han ikke bare skøn! En rigtig filur - altid i godt humør.
Og nu er han pludselig et halvt år.
I dagens anledning skulle han selvfølgelig have sin nye bluse på,
som desværre ikke er hjemmesyet omend den er som lavet til min Alfred.
Det er imidlertid en lækker økologisk bluse købt i Føtex 
(tak Line for tippet :-) )

Vi er på vej ud for at nyde det skønne vejr,
men I får lige lidt flere billeder af den glade gut,
der sidder selv, har fire tænder og masser af energi og skøre lyde.
 Håber I nyder søndagen :-)
Og husk sommertid!

17. marts 2012

Striber til natten

Der er lidt stille på bloggen for tiden - for tid er der for lidt af til alt det jeg gerne vil, men sådan er det vel for alle ;-) Det er tidskrævende at være bare tilnærmelsesvis overskudsmor til en skøn lille filur,der er fuldt afhængig af en og til en dejlig, men temperamentsfuld dreng, der er træt efter en børnehavedag og både vil være den store dreng, der kan alt selv og gerne vil hjælpes og sidde på skødet.

Men der er lidt tid til andet end at være mor - jeg har nemlig også brugt en del tid på omfattende oprydning og sortering af alt mit stof, sytilbehør, papir og øvrige kreating. Yderst tiltrængt projekt og skønt at få gjort, men der er dog stadig lidt vej endnu da jeg har virkelig mange ting, der trænger til at blive ryddet op i ...

Jeg får imidlertid ikke lavet særlig meget kreativt for tiden - men har dog fået syet nattøj til drengene
Lækker marine smalstribet interlock, tykkere end jersey og dejlig blødt - tilføjet lidt turkis :-) Magnus må jeg ikke tage billeder af, men Alfred slipper ikke ;-)
 Jeg syntes ellers at dragten så lidt stor ud, men det passer perfekt. Skoldkopperne kan stadig anes - det har taget rigtig lang tid med Alfred i forhold til med Magnus så jeg forstår ikke helt det med at det er bedre at de får skoldkopper så tidligt som muligt ...

De har også begge fået nyt stjernenattøj ligsom det mørkeblå - men bare i den sandfarvede stjernejerseyudgave kombineret med klar blå. Det er der ikke billeder af og I skulle jo også nødig blive trætte af alle mine stjerner ;-)

Retromarked i Århus

Jeg skulle selvfølgelig også et smut forbi retromarkedet ligesom Line - men da jeg havde Alfred med i barnevognen blev det "heldigvis" ret begrænset med ting, der kom med hjem - kun lidt stof og tapet. Der var nemlig rigtig mange besøgende og det lyder til at det er gået godt med salget.

Det er tredje år at der er retromarked i Ridehuset og jeg har været med de første to år, men sagde efter megen betænkning nej tak i år - jeg ville ellers rigtig gerne, men omvendt er jeg glad for beslutningen nu, hvor begge drenge har haft skoldkopper. Jeg fik lige hilst på Rie, arrangør af Julemarkedet og retromarkedet, og i år har det været muligt at booke Ridehuset til et efterårsmarked også! Skønt - så skal jeg med! Det er i weekenden i uge 43 - ja, jeg glæder mig allerede :-)

Kan I have en dejlig lørdag


10. marts 2012

Dragevejr

Dagen begyndte med regn, men blæsten blæste huller i skyerne og gav anledning til at få frisk luft i håret, røde kinder og afprøve farvestrålende drager

Håber I har haft en dejlig lørdag :-)

4. marts 2012

Så blev det lillebrors tur ...

For 11 dage siden fik Magnus skoldkopper - og nu er det så blevet Alfreds tur til at have røde prikker over det hele. I går havde han ikke så mange og jeg håbede, at det ville blive ved det - men nej, i dag er han helt oversået med skoldkopper - mange flere end Magnus havde og han havde ellers også rigtig mange!

Alfred er kun lidt pylret, men ellers i fint humør. Det skulle vist eftersigende være godt at få skoldkopper så tidligt som muligt (dog ikke som helt spæd) - så når prikkerne engang er væk igen, ja - så ved vi at begge drenge nu har haft den lidt mærkelige og irriterende sygdom som alle skal have på et tidspunkt ...

3. marts 2012

FrkTURKIS´ "nattøj"

Natten til sidste lørdag var jeg i fuld gang med at sy - til mig selv til en afveksling. For selvom jeg længe har vist at jeg skulle til kreadag og at jeg gerne ville have lidt pænt tøj til dagen, ja - så fik jeg først syet alt for sent om natten få timer inden jeg skulle afsted ...

Alle billederne er taget tidligt lørdag morgen lige inden jeg rent faktisk skulle bruge tøjet!

Jeg brugte en del af natten på at sy en taske af det nye hør-stjernestof - et hurtigt forsøg med at sy en "fold-over-bag" og nok også liige lidt for hurtigt et forsøg ... Men den er fint rummelig med indvendig og udvendig lomme og turkis fór og detaljer
Ja, der er lige en sytråd, der er kommet på afveje på lommen ...
Også egentlig til det noget vigtigere - nemlig en sort ammebluse med turkise stikninge og en anelse for stor halsrib ...

Og en skøn nederdel af demin stjernestof syet i 8 baner og høj stribet rib, afsluttet med kantbånd - skøn til hvis jeg ikke har en ammebluse på og sikkert også dejlig som gravidnederdel.
- og endnu en sytråd har sneget sig ind på billedet ...
Også var jeg i sidste øjeblik klar til at være lidt fin i tøj af eget design i rigtig frkTURKIS-stil - meen blot efter ca. en time valgte Alfred så at efterlade en stribe hvid gylp bogstaveligt talt hele vejen ned ad ryggen på min sorte bluse ...

Christina har taget dette billede af Anna og jeg - nederdelen er lidt tung pga. demin, men er meget rar at have på.
Selvom tøjet blev rigtig fint og velsidende - så skal jeg vist gå i gang liidt før med at sy så meget! Det er heller ikke super ideelt at sy midt om natten, men nogle gange kan det blive nødvendigt ...

2. marts 2012

Nu med dymolabels

Det er ikke så længe siden, at jeg viste et billede af mine indbundne skitsebøger og i den forbindelse gav jeg efter for ønsket om at eje en dymo (ja, tendenserne i blogland er temmelig smitsomme ...). Jeg ventede utålmodigt i over en uge, men nu er der kommet labels på bøgerne og det er lige så fint som jeg havde forestillet mig det :-)
Magnus lyssværd har også fået label på - også må vi se, hvor meget andet i vores hjem, der bliver udsat for den nye "labelsering" ;-)

1. marts 2012

Tapet, tapet og tapet!

Jeg er kommet til at købe mere tapet ... og nok liige lidt for meget ... Men det er da heller ikke nemt når nu man pludselig finder en masse projekter med papir og tapet man gerne vil lave - og man så bor ved siden af Tapethuset og min lokale retro-tapetpusher netop har kæmpe tapetudsalg ...

Så fra næsten ingen tapet - så har jeg nu temmelig meget!(der mangler faktisk omk. 10 på billedet)

Også har jeg været super heldig! Da jeg var i Tapethuset - spurgte jeg endnu engang om de havde nogle udgåede tapetbøger, hvortil svaret plejer at være nej, men ikke denne gang! Så med mig hjem fik jeg denne kæmpe tapetbog med de skønneste svenske tapeter inspireret af gamle tapeter fra 17-1900-tallet.
Ja, så nu er jeg indehaver af en masse skønt tapet og er skam allerede i gang med at klippe og skære - men det er nogle tidskrævende projekter så der går nok lidt tid før I får at se, hvad jeg skal bruge noget af alt mit tapet til.

Stjerner fra Micha

I begyndelsen af december vandt jeg en fin giveaway hos Micha - og i dag lå pakken i postkassen til mig. Flere skønne stjernestoffer :-)
Og nogle stofprøver på mere stjernestof, der let kan friste stjernetossen ...

Tusind tak Micha :-)

Også er det jo blevet d. 1. marts - første forårsdag :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...