31. maj 2010

Vuggestuestart-pakke

Min venindes dreng startede i vuggestue her i maj - og manglede lidt forskellige ting. Det blev til denne praktiske "vuggestuetaske" - rummelig og vandtæt i tekstilvoksdug med indvendig lomme.

Tasken indeholder:
En solhat og hørbukser, uldbukser og slipovers fra en lækker red/green-trøje, et par skjortbukser til sommer, en lækker applikeret hættetrøje - en løve fordi han er fra august. Alt tøjet har fået et svampelabel.
Det blev til to slipovers - så magnus har også fået en. Og to par skjorteærmebukser - hvor de lyseblå er til Magnus.
Jeg har klippet til to bukser i stålgrå babyfløjl og et par sandfarvede knikers - det ene par fløjlbukser hører også med i vuggestuepakken. Der skulle egentlig have været et par trøjer mere, men i mellemtiden har min veninde fået foræret en masse tøj til sønnen, så de mangler vist ikke et stykke tid.

Tilgengæld skal jeg have syet nogle skjorter til min egen Laban - for drenge skal da gå med skjorter :-)

Fødselsdagsgave til veninde

Min veninde havde fødselsdag i går - og skulle selvfølgelig have en særlig gave. Hun havde ønsket sig en stor taske á la mine "9-tasker" - så jeg måtte i gang med at designe en til hende. Hun er mest til lidt mørke farver fordi det er mere praktisk - så det endte med denne taske:
Der indvendig har en stor lomme med lynlås og yderligere tre lommer til småtingene. Den har forstærket bund så den gerne skulle kunne holde til en del. Jeg har lavet en håndtaske i både det blå og det sorte stof - hvoraf hun fik den sorte med som ekstra gave.

Gaven blev selvfølgelig pakket ind i en dertillavet stofpose - lukket med kantbånd og en kokusknap. Hun kan godt lide Pava - så kortet er det eneste, som ikke er hjemmelavet ;-)
Hun blev meget glad for taskerne - og havde en dejlig fødselsdag, selvom der må være andre, der har fødselsdag d. 30. maj og som var skyld i vejret ... ;-)

Bryllup i sølv og turkis

Vi har været til et fantastisk brullyp lørdag - inviteret til et døgn med fest! Vielse i en fantastisk beliggende kirke, hvor brudeparret kørte derfra på en firehjulet crosser. Vi andre kørte hen til feststedet - hvor de senere ankom i en speedbåd! Ja, så har I en fornemmelse af, hvilket slags brullyp der er tale om!

Jeg havde desværre ikke kamera med - hvilket er virkelig ærgeligt, for sikke et brudepar! Bruden var i en smuk kjole af blonder fra top til tå - og brudgommen var i det flotteste turkise jakkesæt! Brudepigerne ligeså i turkise kjoler. Temaet til festen var sølv - men gennemførste indbydelser, program, bordkort i form af en lille "goodybag" i sølv med brudeparrets monogrammer.

En dejlig dag - hvor vejrguderne var med dem, for søndag stod det jo ellers ned hele dagen!

Turkis kommer også til at indgå til mit brullup og der skal nok komme billeder :-)

28. maj 2010

Made by tags

Jeg har læst med på de forskellige blogs om det, der er sket med stjålne billeder og nærmest stjålne identiter, der er yderst forkastelig, skræmmende, modbydelig og foruroligende. Jeg har selv for mange år siden fået stjålet min "visuelle identitet" ved at en person havde oprettet en profil udelukkende med billeder af mig - vildt ubehageligt!

Som mange andre, har jeg nu lavet et "made by"-tag - og "Tilhører Frk.TURKIS"-tag. Det er imidlertid ikke så simplet at få sat på alle mine billeder, da de er skrivebeskyttede - så derfor orker jeg ikke at lave det på alle mine nuværende billeder, men de vil komme på fremover.

Jeg havde egentlig fra start af tænkt, at jeg ville have labels på - men ikke fået det gjort før nu ... Min oprindelige bekymring gik mere på, om nogen ville stjæle mine billeder med henblik på at foregive at det var deres ting - altså billeder af ting jeg har lavet og selv designet.

Det er frygteligt for de personer det er gået ud over. Jeg kender dem ikke personligt, men kan sagtens sætte mig ind i, hvor ubehageligt det er og forstår godt at der er nogen, som har valgt at gøre deres blog privat efter sådan en omgang.

Jeg betragter ikke mig selv som naiv - men jeg vil fortsat tro på, at der kun er tale om ganske få, som ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt - både IRL og virtuelt. Langt hovedparten vil hinanden det godt og nyder mangfoldigheden af blogs, som deler glæder og sorger - og billeder med hinanden, uden at skulle være bekymrede for misbrug af rettigheder.

Lad os fortsætte med det - men dog med en bevidsthed om, at være lidt ekstra påpasselig med vores billeder fremover.

Bedste tanker fra Århus - og god weekend til jer alle :-)

26. maj 2010

Beautiful blogger adward!

Jeg har fået min første blogger adward! Det er ret utroligt og jeg er meget beæret.
Jeg har fået den af Rikke, der elsker prikker! Tusind tak - og tak for de pæne ord om min blog og mine ting.

Rikkes blog er rigtig fin, men for mig næsten ukendt indtil nu. Kig endelig forbi - hun har en dejlig lille pige med det skønne navn Frida :-)

UPDATE: Jeg har netop fået samme adward af Christina med bloggen, der har det fine navn "Små glimt fra livet" - og rummer mange skønne glimt af hæklerier, strik, syning m.v. og her er også lidt drengeting :-)

Tusind tak Christina :-)

Reglerne for at modtage denne adward er:
 • Sig tak til vedkommende du har fået adwarden af og link til hendes blog.
 • Kopier billedet og sæt det på din blog.
 • Skriv 7 ting om dig selv
 • Giv adwarden videre til 7 bloggere
 7 ting om mig:
 1. Jeg er adobteret fra Korea
 2. Blev adobteret sammen med min biologiske lillebror
 3. Opvokset på en rigtig "Morten Korch-bondegård" på Sydfyn
 4. Jeg er opkaldt efter min desværre bortgåede Oldemor
 5. Min første symaskine var en Bernette som jeg fik i studentergave
 6. Min ynglingsårstid er efterår
 7. Jeg skal giftes d. 7. august :-D
Også til det sjove:
Jeg vil gerne give adwarden videre til følgende fantastiske kvinder, der hver har meget forskellige blogs. Jeg bryder lidt med reglerne ved kun at give adwarden til 5 - ikke fordi der ikke er flere, som fortjener den, men jeg kender faktisk ikke så mange blogs endnu og vil gerne have haft en personlig relation til dem jeg giver adwarden.

Tine - har bloggen med den skønneste titel: Det bedste jeg ved. Hun har en flot turkis væg i sin lejlighed! Tine du laver nogle fine ting - men skriver alt for få indlæg: lad os høre noget mere fra dig ;-)

Dorit - er bosat i Grønland og laver mange forskellige flotte ting i utrolige farver. Hun tager en masse fine billeder.

Min næsten navnesøster Kristine - laver de smukkeste smykker og mange andre skønne kreating. Hun er en flittig blogger og skriver fængende og finurligt.

Kirsten - skal selvfølgelig have denne adward. Hun er også flittig blogger og skriver korte, men skønne indlæg med fine billeder. Desuden er der mange tutorials og freebies at finde her.

Sidste bliver svenske RetroElefant  - men ved ikke helt om det går an, da det er en meget shop-relateret blog. Der er bare så meget flot stof og fine tutorials - bl.a. hvordan man selv kan lave stencillabels.

Endnu engang tak for adwarden Rikke - og håber det er ok at jeg kun giver den videre til 5, som forhåbentlig alle bliver lige så glade for den som jeg blev :-)

25. maj 2010

Babuskaer og bibbøger

Et af mine småprojekter i denne ellers travle tid for mit vedkommende er disse små babuskaer:
Efter at have lavet de små kokeshi-piger - måtte jeg jo også lave nogle små babuskaer og disse er fra dette stof fra Stof2000, som nærmest er lavet til at klippe ud med tilpas afstand mellem pigerne. (stoffet fåes vist også med større babuskaer). Der er 13 forskellige - og de måler ca. 9 cm.

Der er så kun 12 på billedet her og den røde er uden fyld - for jeg vil have skiftet bagsiden til rød. De lyserøde og pink har lyserød bagside, de grønne, turkise og sorte - de respektive farver på bagsiden. Den nederst række er lukkede - de øverste er stadig åbne.

De er væsentlig nemmere at klippe og sy end kokeshi-pigerne - men tilgengæld er der 13 forskellige! (jeg har lavet tre af hver ...)

Også vil jeg da også lige vise nogle fine bøger og blade jeg har lånt på biblioteket:
To Ottobre-blade - det nyeste 3/2010 og 1/2006(som jeg skal have købt!)
Ulla Welinders fine børnetøjsbog (som jeg ønsker mig) og Rikke Misciattellis super enkle børnetøjsbog med et fint skjorte- og slipovermønster. Og sidst men ikke mindst: fandt jeg Elisabeth Gynthers Nyt Tøj.

Tja, nu skal jeg så bare have bremset jordens rotation - så døgnet får mere end de blot 24 timer, så jeg kan få tid til at sy!

Stofkub!

Denne skønne bunke for kun 100kr! - Og dét er billigt - for alt stoffet er -50% OG det var ejeren af Stof2000 som stod ved kassen - så han ville da lige give mig en god pris: Så ingen bibben, men generøs hovedregning - som endte på et dejligt rundt tal :-)

Der er stof for 295,- og -50% bliver det så 147,50 + 15,- for kantbånd = 162,50 - skulle jeg egentlig have været af med! Jeg har altså sparet 210,- i alt!

De to øverste stykker er råhvid og lysgrå silke. Et stort stykke karki interlock, et lille stykke voksdug til toilettaske, to stykker beige luksusrib og et stykke mørkeblå babyfløjl + mørkegrønt kantebånd.

Da jeg stod ved kassen kommenterede han at jeg havde fundet en masse fine reststykker - og jeg sagde, at jeg egentlig ikke kunne forsvare, at købe mere stof så jeg derfor kun købte reststykker - også mente han åbenbart at jeg skulle have det, i forvejen billige stof -50%, til en yderligere favorabel pris! Og det siger man jo ikke nej til :-)

24. maj 2010

Solhatte 2009

Liige inden jeg går rigtig i gang med arbejdet så har jeg lavet et lille ensemble over nogle af de solhatte jeg syede sidste sommer til Magnus og veninders drenge:
Jeg startede med at sy to "safari-hatte" i karki med army-kantbånd efter Elisabeth Gynthers solhattemønster. Kantbåndet får skyggen til at bølge i brug og jeg er nu begyndt at lave dem med vendt skygge istedet for, bl.a. den her.

Og ellers er resten syet efter Ottobres gratismønster - som kan syes med og uden øreklapper. Øreklapperne er gode til de helt små - for de danske somrer kan godt være ret luftige.

Jeg syede også en solhat til mig selv - men skal have lavet en med større skygge. Der er også lige bonusbillede af Magnus med kravlebukser matchende til den ternede solhat.

Nederst er to solhatte til min venindes dreng Adam.

I år er der ikke øreklapper på solhattene og de er syet af noget mere spændende og mønstret stof - der vil blive vist flere senere :-)

(hmm - jeg kan se på billederne at jeg sørme havde tid og tålmodighed til at lave temmelig mange nedstikninger rundt i skyggen på alle solhattene sidste år! Det havde jeg da helt glemt, mon jeg skal overveje at gøre det på de nye solhatte ...)

"Helligt-arbejde"...

Jeg har rigtig meget jeg skal have lavet på mit arbejde - og d.v.s. at denne halvgrå 2.Pinsedag skal bruges her ved computeren, hvor jeg så snart jeg har skrevet dette indlæg - skal i gang med at skrive en rapport, projektgrundlag, præsentation og referater ... Der er nok at se til og kun kort tid at få det lavet!

Dog får jeg på mirakuløsvis fundet små stunder i ny og næ til små syprojekter :-)

God Pinse alle sammen - håber I har mulighed for at hygge jer og slappe af sammen med jeres nærmeste :-)

22. maj 2010

Stjernesættet


Magnus var i lidt dårligt humør i går - men han er glad for sit stjernesæt. Det bliver dog meget stribet med både trøje og bukserne på samtidig.

Selvom han fik lov at få gravko og lastbil med i sandkassen var det ikke muligt at få et smil frem - men her kan sættet og farverne bedre ses.

Sættet består af en hættetrøje og et par smalle bukser uden sidesøm med en brun stjerne applikeret bagpå. Det er noget lækkert velour med smalle brune og turkise striber - købt i Stof &Stil.

Hørbukser med pipingslommer

Jeg fandt et reststykke hør i karki - perfekt til sommer drengebukser. Der kunne liiige præcis bliver til to bukser i str. 86 - så det er blevet til et par til Magnus og et til min venindes dreng, Holger.

De er ret simple uden sidensøm - tilgengæld er der lommer i begge sider med sandfarvet pipingsbånd og applikeret M og H på venstre lomme. Der er bred, blød elastik i taljen og elastik i benene.

Det er ikke for at lave tvillingebukser, men når nu der var til to par bukser og begge drenge skal have sommerbukser, så har de nu næsten ens par bukser.

For at makere, hvad der er bag har jeg sat et stjernlabel i Magnus´ og en svamp i Holges - af sammen stof som denne solhat jeg lige har syet til ham:

Den er syet af økologisk bomuld - minimega-svampe fra Stof & Stil. Jeg håber, at han kan lide den og at den ikke er for tøset.

Snart skal jeg i gang med skjorter og knickers til drengene, men det bliver nok lidt begrænset, hvor meget jeg får syet de næste par uger - da jeg har meget at se til på arbejdet.

Ny sofa

Så har vi fået vores nye sofa - et byt-til-nyt tilbud fra Idemøbler, hvor der var gratis levering og de gratis tog vores gamle grimme sofa med! Desuden var den sat 2000,- ned i forbindelse med det i forvejen skønne tilbud.

Så to gæve gutter kom og slæbte afsted med vores gamle sofa og fyldte derefter stuen med store kasser - og det var så eneste minus: vi skulle selv samle sofaen og helt nemt var det ikke.

Her er det hele pakket ud og kasserne smidt ud til huleleg i entreen:

Også lykkedes det at få den samlet og Nick skyndte sig at indtage chaiselongen. Jeg synes rygpuderne er lidt mærkelige og på billedet ser de lidt skæve ud. Når jeg engang får tid - tror jeg, at sofaen blive væsentlig pænere og bedre at sidde i, hvis jeg selv lavede store og mere behagelige rygpuder.

 Men for nu ser vores sofa sådan ud (og med vilje er der ikke et billede af den gamle sofa ...). Vi skal nok blive glade for den. Jeg er lidt spændt på, hvad den siger til kattehår - men umiddelbart er den nem at støvsuge :-)

19. maj 2010

Produktiv onsdag

Jeg har været meget produktiv i dag, hvor jeg har fået en masse syprojekter færdige - hvilket er skønt! Det er så også nogle forholdsvis nemme syprojekter, som alle var klippede og forberedt til syningen.
Udover et nyt ruffle-tørklæde har jeg syet:
 • stjernetrøje med raglanærmer
 • brune fløjlsbukser med turkise pipingsbånd-lommer
 • stribet velourstjernesæt: hættetrøje + bukser
 • brune velour bukser
 • små bukser af resten af det stribede velour
Billedet er taget her til aften og viser slet ikke farverne ordentligt - men det lille indsatte detaljebillede er taget tidligere og viser både farverne bedre og elefant-label-detaljerne på velourbukserne.

Og lige et ekstra billede af stjerne-sættet:
Stribet velour turkis/brun med brune stjerner og rib. Stjernen sidder bagpå buksen. Både trøjen og bukserne har fået et elefantlabel på.

Og også lige et ekstra billede af stjernetrøjen, hvor det lykkedes mig at fange et billede af Magnus i den første stjernetrøje jeg har syet til ham forleden.

Begge trøjer er mørkeblå - men den ene er syet i en slags kraftig ribjersey og den anden er interlock. Det er svært at se på billedet, men den han har på har en sart turkis stjerne og den anden er mere klar blå.

Mønsteret er fra Ottobre 1/2009 - og er nu mit ynglingsbluse-mønster til Magnus; Den er med raglanærmer og sidder rigtig godt på ham - og er nem at sy. Jeg mangler at overlocke bunden på den nye trøje, men skal lige have skiftet til mørkeblå tråd.

Det er ikke alt tøjet, der er til Magnus - men både han og min venindes jævnaldrende vuggestuedreng mangler tøj, så jeg skal have syet en masse og nu er det jo også sommertøj-tid :-)

Grøn/pink ruffle-tørklæde

Jeg øver mig i at gå med flere og andre farver - så i dag har jeg syet dette stærkt grønne ruffle-tørklæde, der har lidt pink i, hvilket jeg har fremhævet med mit fornyligt indkøbte pink tråd.

Da jeg ikke rigtig kunne finde noget stof, der kunne bruges til "bagsiden", har jeg valgt at lave begge sider i samme stof. Det er noget rigtig lækkert lidt glat og let stof med stort blomsterprint.

Det var egentlig meningen, at jeg ville have lavet en syvejledning - men vil gerng lave den med et tørklæde med to forskellige stykker stof, så det må blive en anden gang. Syvejledningen er lavet, men jeg mangler billederne ...

Når man ikke har en have ...

- så må man jo tænke lidt alternativt!

Vi bor på 4. sal og når solen bager ind - som den har gjort i dag, bliver her meget varmt! Jeg hentede en dreng med røde kinder (iført regnjakke?) i vuggestuen og tænkte, at han sikkert trængte til at blive kølet lidt af - men vi har desværre ingen have til vandpjaskeri; tilgengæld har vi en stor lukket altan, som nærmest har været en sauna i dag!

Så jeg fik baljen ud på altanen og slæbt vand i en stor spand gennem stuen og ud på altanen til en dreng, der var helt med på idéen og nød et langt dejligt bad med masser af plasken.
Hvad man dog ikke gør som mor for sit barn - og jeg gør det gladeligt igen og sikkert mange gange sommeren over :-)

(billedet er lidt mørkt fordi det er taget i modlys - men altanen er ellers meget lys)

16. maj 2010

7 år sammen

D. 16. maj 2003 blev Nick og jeg kærester - en måned efter flyttede jeg fra Odense til Lystrup for at bo sammen med Nick i en 1 værelses-lejlighed.

Her 7 år efter bor vi i en væsentlig større lejlighed i Århus N - og vi har Magnus på snart 2 år. Som med de fleste forhold kan det gå op og ned - men der er jo en grund til at vi stadig er sammen og nu har en dejlig lille familie.

Underligt nok er der dog næsten ingen billeder af Nick og jeg sammen - i stedet får I her ét af vores lille familie med en lillebitte Magnus på 5 uger gammel.

Tid til solhatte

Trods regn og stadig træer uden grønne blade! Så er vi i midten af maj og sommeren om hjørnet - og solhattene skal frem.

Jeg har klippet ud til seks børne-solhatte af noget af mit fine nyindkøbte stof - jeg har brugt to mønstre; det ene er et gratis mønster fra Ottobre - tysk Pdf. Kan laves med øreklapper og bindebånd, hvilket er godt til de helt små så de ikke får træk i ørene - Magnus´ solhatte sidste sommer havde øreklapper, men i år prøver jeg uden og han skal selfølgelig have med blå elefanter.
Det andet mønster er fra Elisabeth Gynthers børnetøjsbog. Begge mønstre er fine på hver deres måde - og begge kan laves som vendbare solhatte. Den blomstrede EG-solhat har fået bindebånd og er derfor ikke lavet som vendbar. Den blomstrede er str. 50 og elefant-hatten er str. 52.

De andre solhatte er til Holm Mølle-markedet og min venindes dreng.

Små Kokeshi-piger

Jeg købte dette stof forleden med Kokeshi-piger i Stof2000 - der er 6 forskellige Kokeshi´er på og jeg tænkte at de kunne være søde som små dukker og har klippet omk. 30 ud, der er syet sammen med forskelligt lyserødt stof til bagsiden. Jeg har brugt blødt afklipningsstof som fyld - og nu har jeg så en masse små søde Kokeshi-piger.

Jeg mangler at sy dem sammen i bunden. Øverst i venstre hjørne har jeg lagt den udklippede pige inden sammensyning. Jeg overvejer at lave nogle barnevognskæder med alle 6 piger, men skal lige have fundet ud af, hvordan jeg skal gøre det og hvilket bånd jeg skal bruge.

15. maj 2010

Masser af hygge og nyt stof

Kristihimmelfartsweekenden nydes i fulde drag - det er nemlig kæresteweekend uden søn, som er sendt på landet hos mine forældre. Nick og jeg har 7 års dag på søndag - men vi kørte Magnus over til mine forældre allerede torsdag. Også har vi ellers nydt tosomheden med film og vin torsdag aften - og fredag har vi været på det store krammermarked her i Århus og spist middag på Herford.

Jeg har også været på en lille tur selv - i Stof og Stil og købt denne store, skønne bunke stof. Halvdelen er nogle fine reststofstykker - også en masse elefantstof og stof til børnetøjs-projekter, bl.a. bukser og solhatte. Jeg har allerede brunt og sort elefantstof - og nu har jeg alle 8 elefantstof-varianter! Jeg har skam en plan med stoffet som jeg gerne inden for de næste uger kan fremvise resultatet af :-)

Det blev en dyr omgang - men det dyre var sy-tilbehøret. Jeg købte nemlig også en hel rulle elastik og 100-synåle, 10x2 seleclips og nogle perlemorsknapper - og "bare" det blev omkring 500!

Men der er mange penge at spare ved nåle- og elastik-storkøbet.

Det er bare dejligt at komme hjem med så mange fine metervare - og en masse syprojekter, der venter!

Det er imidlertid ren stof-luksus - for jeg mangler egentlig ikke stof og har ikke plads til mere ... Meeen jeg skulle jo liiige bruge det og det ... Og i onsdags var jeg et smut i Stof2000, hvor jeg var heldig at få disse reststykker med hjem:

Fordi jeg har et meget stort stoflager, som jeg hele tiden siger til mig selv, at jeg skal sy af først før jeg må købe nyt ... Så forsøger jeg så vidt muligt kun at købe stof til specifikke projekter ELLER hvis jeg er heldig at finde nogle reststykker af stof jeg kan få til -40-50% og dermed få nogle flotte og sjove metervarer billigt - og det er jo altid et skønt supplement til stoflageret ...

Nå, det blev et langt indlæg om stof - men har jo også købt meget! Jeg får nok ikke syet så meget i denne weekend, men har da lidt at vise senere ;-)

12. maj 2010

Ruffle2

Jeg skulle lige hurtigt prøve at lave et nyt "ruffle scarf" - ud fra en idé om at gøre det mere "luftigt". Jeg har bare revet to strimler chambrey - overlocket kanterne med turkis rullesøm også syet elastik i mellem de to lag stof også var jeg klar til at komme ud ad døren med et nyt tørklæde.

Det tog ingen tid at sy - så skal have lavet flere og eksperimenteret med forskelligt stof og patchwork. Denne gang har jeg strukket elastikken en del mere,

Jeg havde egentlig tænkt, at jeg ville have lavet en løbegang til elastikken, men tror næsten at det er mere bøvlet at sy - men omvendt måske pænere. Det vil dog give en anden slags rynk - og skal vel også afprøves ;-)

Elefant-mad

Jeg har været i Søstrene Grene i dag - fordi jeg vidste at de har det her service med elefanter, som jeg jo simpelthen bliver nøden til at have! 4 skåle, 4 små - og 4 store tallerkner. Billedet er taget så elefanten i bunden af skålen kan ses - men tilgengæld kan det kun lige skimtes at skålen er i en fantastisk turkis farve udvendig :-)
Hvis man godt kan lide krabber eller orange - findes dette sæt også med sjove orange krabber.

Holm Mølle kunsthåndværkdag

Lige mens jeg husker det - så skal jeg da lige nævne, at jeg også har et bord til Kunsthåndværkerdagen på Holm Mølle. Det er Grundlovsdag - lørdag d. 5. juni fra kl. 10.00 til 16.30

Det er et lille hyggeligt marked, hvor der sidste år også var økologisk mad fra Hanegal og lækker is - udover en masse fint kunsthåndværk.

Det er ret begrænset med reklame om markedet - og der står kun én linie på hjemmesiden, men det skal nok blive en god dag. Det er et meget dejligt sted, men måske ikke så nemt at finde, hvis man ikke er lokalt kendt eller ejer en GPS ;-)
Jeg er kommet med fordi min mor også har et bord og desuden fast sælger sine smykker på Holm Mølle. Det er min lillebror, som har lavet hendes flotte hjemmeside - lwu.dk

11. maj 2010

Ruffle tørklæde og lidt strik

Som nævnt her er der ikke så megen tid til de kreative sysler for tiden - men jeg får da strikket lidt.

Har fået færdigjort en poncho/sjal i hulmønster i blødt totrådet uldgarn, det skal bare lige syes sammen.
I går begyndte jeg så på et nyt strikkeprojekt, som jeg ikke helt ved om ender godt da det er uden opskrift - hvis det lykkedes at få noget brugbart ud af det, skal jeg nok fortælle senere hvad det er ;-)

Også skal Pia og Beate da heller ikke helt forsømmes - så skulle lige prøve at lave et syet "Ruffle Scarf", men uden at kende mål eller teknikken bag - endte det ikke helt som håbet, men jeg kan egentlig godt lide det alligevel.

Tror dog jeg vil lave et, der er mere "ruffle" og nok lidt smallere.

Hov "Jazz Sister" er lige kommet med på billedet - hun hænger på køkkendøren og Magnus synger og danser med på melodien.

Tanke-kort

Jeg er ved at lave projektgrundlaget for et pilotprojekt - der kræver megen viden om alt fra børns hjerneudvikling, stress, karaktere og identitet - til kulturelle udfordringer, kommunikation, økonomi og kriminalitet.

Derfor lavede jeg denne "mindmap" i dag - for bogstaveligt talt at få mine tanker skrevet ned og tilnærmelsesvis få dem struktureret.

Det hjalp for mig - men andre ser det sikkert temmelig forvirrende ud ;-)

Jeg har temmelig travlt med projektet i øjeblikket - så der er ikke megen tid og energi til kreative sysler, men lidt får jeg da lavet (næste indlæg)

9. maj 2010

En stædig skomager!

Ja - det er mig! I denne weekend har jeg insisteret på at sy nye hjemmesko til Magnus - og det skulle selvfølgelig være uden noget mønster og manglende færdigheder i at sy sko ... Det begyndte med elefantskoene som egentlig blev fine, men er lidt for store - især er der for meget stof i siderne. Det har jeg så forsøgt at ændre på + ændret hist og her mht. syteknik og detaljer - Men nej, 2. par - og 3. par sko blev desværre heller ikke praktisk anvendelige ... Jeg synes jo ellers at de er blevet fine med mange detaljer - til ingen verdens nytte; for drengen kan ikke passe skoene - eller kan ikke holde dem ordentligt på fødderne.

Men her er de første tre eksempler:
Jeg ville jo gerne have at der skulle være rib i stedet for elastik - men de falder desværre af den aktive Labans fødder. De brune er i fløjl og de lyseblå er lavet af groft vævet gardin, alle har jersey som fór. 

Men jeg gav ikke sådan op - men ændrede taktik. Så nu måtte jeg alligevel finde elastik frem og lave et helt nyt skomønster. Det blev til disse fine sko af mørkeblå cowboystof og chambrey som fór. De sidder perfekt - hvilket betyder at de er for små ...
Også måtte jeg jo i gang med weekendens 5 og sidste par sko! Håber så sandelig at de passer og han kan få dem med i vuggestuen i morgen. De er af fløjl og med brunt + brunt elefantstof som fór. Som ekstra højre/venstre-markering har jeg sat et lille elefant-label.

Så - en masse spildt arbejde og anstrengelser desværre - men nu har jeg da fået en del erfaring med at sy små hjemmesko!

Ellers er weekenden gået med bogstaveligt talt at have "ondt af mig selv" - da jeg er begyndt at tage Sineron, som er et hømopatisk lægemiddel mod kronisk bihulebetændelse og det gør ondt, men det betyder vel at det virker ...

Håber I har haft en dejlig weekend og god mors dag til alle mødrene :-)

7. maj 2010

Elefantsko

Jeg ligger desværre med bihulebetændelse - så jeg bruger det meste af min tid på at ligge i sengen, men har dog fået lavet disse hjemmesko til Magnus.
De er lavet med udgangspunkt i hans nuværende lækre økologiske uldfutter med rib foroven i stedet for elastik. De er ved at være for varme og for små - også ville jeg prøve at lave nogle nye til ham.

Det er "genbrugssko" - hvor sålene er klippet af en ruskinsnederdel og lidt rester fra min cowboybukse-taske, indvendig jersey fra en t-shirt og rester til applikation. Eneste nyt er ribben, der er foldet dobbelt.

Elefanterne er både til pynt og for at indikere venstre og højre da sålerne er forskellige.

De er desværre lidt for store - og der skal nok lige justeres lidt i det ikke-eksisterende-mønster. Men det var ikke så vanskeligt som først antaget så jeg vil give mig i kast med et nyt par han kan bruge inden disse kommer til at passe.

5. maj 2010

Trøjer og ny nederdel

Så er jeg ved at være frisk og endelig kunne komme igang med at prøve nogle af de skønne tutorials jeg har nævnt her. Jeg ville især gerne prøve 90-min-trøjen - for at se om det måske kunne blive den nye smarte måde at sy rib på.

Det er blevet til disse to trøjer til Magnus:
De er ret simple, men har hver fået en lille label-detalje. Jeg er ikke super begrejstret for rib-metoden, men det giver da en sjov effekt og gør ribben mere flad fordi den kun er i to lag = én fold. Jeg er ikke så glad for den åbne manchet-syning i syvejledningen - så jeg har syet ærmeribben på, syet ærmet færdigt også syet fast i hånden.

Manchetterne er lavet til at bukke op, men er lige lange nok synes jeg. Mønsteret er fra Ottobre 1/2009. Den beige trøje er lavet af isoli og den brune er rib.

Også har jeg lavet en cowboynederdel af min venindes aflagte jeans. Hun er noget større end jeg er - og derfor er hendes bukser perfekte til at omsy til en nederdel til mig.

Jeg har brugt de to benstykker - klippet indersømmene op og syet de to ben sammen, hvor sammensyningerne er sidesømme i nederdelen. Buksebenere er vendt om så det er bunden, som er øverst i taljen. Der er klippet en skrå linie fra ca. midten og op til taljen, hvor jeg har sat en smal turkis rib.
Det er lys og blød demin så det er en lækker nederdel at have på. Jeg har klippet buksernes lommer af og tror jeg vil sy en eller måske to lommer på nederdelen.

Et hurtigt og sjovt brugt-til-nyt projekt, som endte ret vellykket :-)

Jeg har også eksperimenteret med en letsyet vendbar halsedisse - som er blevet så fin, at jeg vil lave en syvejledning til den snarest. På disse halvvarme/halvkølige forårsdage, hvor det ikke helt er nødvendigt med hue, men de små pus stadig ikke skal blive kolde om halsen er en halsedisse fantastisk - så jeg skal selv have syet flere :-)

4. maj 2010

Drengemødre se her :)

P.t. er jeg desværre syg efter tre dage med træk i Ridehuset (kunsthåndværkermessen). I sådan en situation er den bærbare uundværlig og jeg har ligget og søgt på spændende blogs - og se hvad jeg fandt:
Billedet er lånt fra Made by Rae, der sammen med Dana-made-it har lavet et drengetema:

På begge blogs kan du finde en masse fine tutorials til drenge-ting - og mange af dem er redesign/fra-brugt-til-nyt. Skønne og nemme - og billige ting at lave til de friske drenge :-)

Jeg er jo selv krea-drengemor og det er noget andet end at være krea-mor til en pige, hvor det er nemt og legalt med alverdens pynt til at pifte tøjet op med - men hvis man er lidt konservativ, så er det mere begrænset med farver og pyntedetaljer til drengene. Til inspiration har jeg lavet en blogliste med "drengeblogs" - krea-mødre med drenge i venstre kolonne her på bloggen.

2. maj 2010

Så er weekenden slut

- og nøj, hvor er jeg træt!

Det har været en rigtig spændende weekend, men desværre har jeg ikke personligt fået solgt så meget. Vores stand samlet set har klaret sig ret godt og vi ar fået en masse meget positive henvendelser. Især var Mettes uglepuder utrolig populære og den største af puderne blev solgt lige før messen lukkede - 16.45 kom en sød pige og gav 100,- mere for puden, end den kostede! Mette havde nærmest tåre i øjnene - for ingen af os troede at der fandtes en person som hende! Alle andre har prøvet at prutte om prisen her på sidste-dagen!

Selvom jeg ikke har fået solgt så meget har jeg også selv haft mange gode oplevelser og over 40 har fået mit visitkort. Jeg havde dog også en lidt irriterende episode, hvor en person anklagede mig for at have stjålet mit taskemønster fra Amy Butler??!! Jeg måtte så forklare hende at jeg har designet alle min tasker ned til mindste detalje på kvadreret mønsterpapir og faktisk ikke fundet inspiration til dem andre steder fra. Efter at have kigget på AB´s hjemmeside kan jeg heller ikke se at der er nogle af hendes tasker, der minder om mine ...

Nå, men alt i alt en god og spændende weekend, der har givet stof til eftertanker i flere forskellige henseende. Mine fødder er ømme og jeg er træt i hele kroppen og ikke mindst hovedet - så jeg er gået tidligt i seng for bare at få ro og ligge her med min bærbar og en spindende kat.

Ingen flotte billeder i denne omgang. Jeg havde ellers kameraet med - men har ikke fået taget nogle billeder.

Smukke smykker

Jeg har endelig fået tilmeldt mig, min næsten navnesøster, Kristines to GiveAways - den ene mere fantastisk end den anden! Hun laver nogle rigtig flotte smykker og giver os mulighed for at vinde nogle af dem!

Denne smukke ring - udtrækkes til en heldig vinder v. 200 faste læsere

Og disse fantastiske øreringe trækkes d. 7. august
Der er længe til - men de er værd at vente på :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...